Rejse

Resten af verden er bestemt ikke lukket land, selv om man er bløder. Men det kan være en udfordring at håndtere forsikring og medicin. 

Råd til rejseglade blødere
Hvordan forbereder man sig bedst på en rejse, når man har en blødersygdom med i bagagen? Hvad gør man, hvis man pludselig får en blødning i udlandet? Og hvornår dækker forsikringen egentlig? Bestyrelsesmedlem Naja Skouw-Rasmussen delte ud af sine rejseerfaringer på årsmødet i april 2015.
Læs mere »
 
På rejse med et bløderbarn
Otteårige Esben og hans familie rejste i 2002 tre måneder rundt i Australien. I første omgang var turen dog ved at gå i vasken, fordi forsikringen ikke ville forsikre Esben. Det blev en god tur, der dog også bød på udfordringer som mangel på nåle til port-a-cath'en.
Læs mere »
 
Faktor i håndbagagen
Efteråret 2006 trådte nye regler i kraft for at medbringe væsker i håndbagagen ved flyrejser. Det forhindrer dog ikke, at man stadig kan medbringe sin faktormedicin i håndbagagen.
Læs mere »
 
Blødersygdommen skal ikke holde mig tilbage
En von Willebrand diagnose var ingen hindring for Naja Skouw-Rasmussen, da hun i 2006 rejste et år rundt i Australien på egen hånd.
Læs mere »

Rejseapp til din mobiltelefon
Der er udviklet apps, som du kan downloade til din smartphone og bruge, når du rejser med blødersygdom. Med app'en kan du blandt andet finde det nærmeste behandlingscenter i Europa.
Læs mere»

 
Hæmofilicentre i udlandet

Her kan du finde oversigter over hæmofilicentre i udlandet

Den europæiske sammenslutning af hæmofilicentre (EUHANET) har en oversigt over hæmofilicentre på deres hjemmeside. Se oversigten her »

På verdensorganisationen World Federation of Hemophilia's hjemmeside er der mulighed for at søge oplysninger om centre overalt i verden. 
Find kontaktoplysninger her » 
 
 
OBS: Der er desværre ikke garanti for, at oplysningerne er opdaterede, så det er altid en god ide at kontakte de udenlandske centre før afrejse.