Det er sjovest at træne sammen med andre

Efter en knæoperation træner Jørgen en gang om ugen på et hold hos byens fysioterapeut. For ham er det sociale samvær nøglen til god og sjov træning.

Jørgen er 67 år og har hæmofili A i svær grad. Han begyndte at træne, fordi han skulle genoptrænes efter en knæoperation og er siden fortsat med at træne hos byens fysioterapeut. Hver tirsdag pakker han træningstøjet og tager af sted.

Elsker at spille Wii
Jørgens træningsprogram er sammensat af fysioterapeuten, som også er til stede under træningen og hjælper med øvelserne og maskinerne. Jørgen går en tur på løbebåndet og laver øvelser på ribbe og gangbarre. Men det, han holder mest af, er at spille bowling på spilkonsollen Wii.

”Det er fantastisk at spille Wii, og jeg overvejer at få en derhjemme også. Hos fysioterapeuten er vi nogle stykker, der træner ved at spille bowling. Vi konkurrer om, hvem der får flest point”, smiler han og fortsætter:

”Det betyder meget for mig, at vi hygger os på holdet, for så får jeg lyst til at komme der. Det skal ske noget drastisk, hvis jeg ikke skal komme, for jeg vil gerne op og mødes med de andre. Træningen varer en times tid, og alle er flittige til at komme. Det betyder noget for sammenholdet og min motivation. Jeg er ikke så god til at træne derhjemme. Det er meget sjovere at træne sammen med andre.”

Lidt træning bliver det dog til derhjemme, men mest ved at gå så meget som muligt og ved at være i haven. Det tæller alt sammen. Hverdagens aktiviteter er meget vigtige for at holde kroppen i gang. 
 
Alle kan træne
Jørgen er glad for at komme hos sin fysioterapeut, fordi han får den vejledning, han har brug for. Træningsprogrammet er tilpasset hans situation, og han bliver ikke presset, men træner efter hvad hans krop kan klare, og hvad han har lyst til. Jørgen opfordrer alle til at komme i gang med træningen.

”Alle har godt af at løbe, gå en tur eller dyrke gymnastik. Og særligt os blødere! Vi skal træne for at bevare vores funktionsevne. Jeg kan kun anbefale alle at gøre det – uanset hvad man har af andre skavanker. Jeg kan ikke spille fodbold eller svømme, men så spiller jeg Wii, og det er virkelig sjovt!”